Thursday, October 14, 2010

Ten Ten Ten dalam sejarah~

Since this is my official online diary, so haruslah menulis pasal MY CONVOCATION supaya nanti bila da tua, bila check balik diary ni boleh refresh pasal konvo for degree nih.

10.10.10. Nombor yang sangat cantik ini da jadi salah satu hari bersejarah aku. Perasaan konvo diploma dan degree aku rasa masing2 ade rasa yang berbeza. Masa diploma cuak dan excited lebih dan over. Maklumlah first time dan tak dapat bayangkan apa yang akan jadi masa hari konvo. Bila degree masih lagi excited, cume perasaan tu rasa makin matang. Nak2 berkonvo sebagai wanita berkerjaya nih. Hakhak. Kene la nampak matured cikit.

Tapi apepon ni lah kenangan yang takkan takkan takkan lupa dalam hidup. Siyes 3 tahun berlalu dengan sangat2 pantas. Teringat masa mula2 nak sambung degree 'aduh, 3 tahun lagi belajar'. Nah, skang ni alih2 da konvo.

Masa dalam dewan, time wakil graduan bagi ucapan, tetiba rasa sebak. Mata bergenang. Terus cakap kat ecah 'awak, saya sedih'. Huhu. Part yang sangat touching bila sebut pasal pengorbanan mak ayah. Terima kasih mak ayah sebab sabar melayan anakmu ni selama 6 tahun berada kat UPM. Sayang mak ayah. Sayang along n adik jugak!! Alongku, thanks untuk bunga ros pink putih tu, santek woo, kalau lah blh freezekan bunga tu cantik macam tu sampai bila2. Thanks jadi tukang-pegang-barang. Hekhek. Nanti u kawen i jadi tukang tukang segala tu eh. Hehehe.

Tapi a bit regret sebab tak dapat jumpe n bergambar dengan kosmet-kosmet yang lain. Sempat jumpe dalam dewan je, pastu bila kuar masing2 da ilang. Tapi puas sebab dapat spend time lama2 dengan besties yang enam itu. Seronok sebab sampai ke akhirnya hubungan kita bertujuh masih utuh.

Thanks pada yang sudi datang masa hari konvo aku. Thanks pada ain dan ana. Orang paling awal yang bagi adiah. Thanks sangat2 jugak pada adik kesayangan aku Nora, dulu awok datang saya konvo diploma, ni konvo degree awok datang lagi, bg adiah lagi. Tacing sangat. Nanti awak konvo master insyaAllah saya datang ye. Thanks jugak pada Sue Pleides wish congrats kat kite. Tahun depan sue plak ek~ Thanks pada azie untuk munga kiut tuh. Dan thanks pada shida atas gift itu. Saya sayang nak pakai, nak gift tu eternal selamalamanya.

Dan thanks sangat2 pada incik ex boypren sebab still sudi hadir. Siap bg munga+bear lagi. And for the first time saya dapat kenalkan awak pada parent saya, pada famili saya. Gentle gituw. Sori la wak ek sebab tak dapat jumpa lama2 aritu sebab rushing nak ke tempat lain plak. Awak datang konvo saya, tp saya tak dapat nak datang awak konvo. Kan best klu konvo sama hari, sonang kojo. Hehe. Nway, thanks a lot for coming. I do really appreciate that! Tersenyum bila tgk awak borak2 dengan mak n ayah saya.~

This is a few pictures just nak sharing ngan korang. Aku suke giler pictures ni. Thanks pada adik and his gang sebab sudi amek gmbr convo outdoor free. Thanks pd adik sebab mengangkut kengkawan ko nih eh~
Thank An!!!!! Thanks Am!!!!! Thanks Fiq!!!!!
Korang memang the best lah!!!


ber-landing-an di putrajaya.
alangkah indahnya klu ade besties sekali. lebih bermakna.



likess gambar inih~
thanks pd fiq sebab rajin edit gmbr2 nih. shuke shangat~


selamat berkonvo ona. ceh, wish kat diri sendiri~

hasil gambar bile kene suruh-senyum-lebar-lebar-dengan-hati-gembira-giler~




::setakat ini aje gmbrnye, nanti beta upload lagi ek::
::banyaknye benda nak cite, tapi nak update blog selalu takde masa..huhu. sila lah rindu::

2 comments:

Azwandy Bin Muhamad said...

salam... awk, jom join contest mortar board... sy tau awk ada banyak gambar konvo yg chantek...join k..hehe...

silent MONOLOGUE said...

tade mase nak wat entri la wak...
nway thanks for inviting...:)