Sunday, May 1, 2011

Mari lamsamkan besday mereka


20 March 2011------ini tarikh birthday one of my besties which is Shida Nur Sidek.

Then arini.....

1 May 2011------ini plak Aimi Mastura punye tarikh birthday yang mane satuuuuu Malaysia sambut ari buruh tapi dia sambut hari buruh 'plus' hari jadi.

Makanya aku nak wish HAPPY BESDAY TO AIMI MASTURA!! And its never too late to wish Shida Nur HAPPY BELATED BESDAY.

Dan aku nak jugak selitkan satu lagi tarikh which is 7 February 2011 that belongs to my another best buddy DALILA HASSAN!!!!

Berderet-deret korang susun tarikh korang kan.
Last time ingat lagi time besday Shida---kitorang telah prank kan dia. Masa tu still blaja lagi, pakat-pakat dengan rumet Shida, then kenakan Shida until dia kuar ayor mata. Sori babe! But I bet ko mesti senyum sengih-sengihkan bila teringat beday prank ni kan. Azie belakon merajuk hempas pintu sebab kitorang memekak kat bilik ko masa wat asaimen and time tu jugak azie nak tido. Padahal azie pura-pura tido. 

Kuikui~
Bile teringat cane ko pujuk azie yang blah dari bilik hempas pintu then pegi bilik Ijan, suddenly bukak je pintu tuinggggg ada kek besday. At that time ko nangis.  :) Sori sebab buat ko nangis tapi aku betul2 excited nak celebs beday ko. Aku harap ko hepi even tersentap sebab kitorang prank ko. Kenangan itu adalah salah satu memori yang aku takkan lupe tau! 

Then last year masa besday Amy kite sambut besday bertujuh. Masa tu UPM dah lengang jugak la sebab dah start cuti semester and technically kite macam da abez blaja tapi sebab kite bertujuh 1 geng over rajin yang pilih untuk wat final year project maka tinggal la kite yang tak reti2 nak balik umah kan.

Upacara sambutan besday Amy sambut dengan eskem Walls yang mahal tu ek. Mahal ke? mahal la jugak sebab tahap student yang cikai takde duit ujung sem kire mahal la 1 kotak RM10. Kan kan korang. Double dutch. Eventho is just an ice cream, tapi memori sambut sama2 tu yang aku sayang sangat. Sebbek kite baik hati kan sebab just tabur amy dengan bedak talkum je. Wangi tuuu. Masa tu hajat nak prank jugak tp sebab masing-masing senak otak pikir pasal project so bedak je jadi bahan. Itu pun sebbek ada bedak Fira yang tak guna lagi dah. Hehehhe..Setelah berjaya meng-gomakkan muke amy dengan bedak, kite pon lepak bilik TV sambil makan eskem-kongsi-tujuh-orang.

Its was fun!

And this year bila tiba birthday masing-masing kite sume da pon ada life masing-masingkan. 

Amy---tak sampai sebulan lagi akan bergelar isteri orang. Macam tak sangka dalam ramai-ramai kite betujuh ko yang kawen dulu. Sob sob! Dan aku sangat excited nak gi wedding ko! Mesti ko sangat gojes.
Eh da kurus belom nak kawen ni..hehehe~


Dan masa besday Shida aritu, aku pening sangat nak bagi adiah ape untuk minah sorang ni. Siyes tak tau tapi tetap nak bg something. Aku tau kegilaan dia adalah BEG!!! Berkoyan-koyan da beg yang ko ada aku rasa kan dot. Tapi aku takot nak pilih sebab takot tak sama taste. Jadi last2 pending adiah ko tak tau nak bagi ape.

Then minggu lepas plan ad-hoc ko ajak aku teman ko pegi Book Fair kat PWTC. Aku on je since memang takde wat ape pon. Tibe-tibe 'tinkkkkk' datang idea terpikir nak adiahkan ko buku lah sebab ko kan peminat novel!

Taddaaa. Dua bijik buku novel yang dipilih sendiri oleh Shida sebagai adiah besday dia. Lega jumpe jgk something yang best untuk bg kat ko! Tapi aku lupe nak sign and wish cikit2 dalam buku tu. Ceh! Hehe. 

Ini masa dalam hall Karangkraf. Time ni ada demo cara pakai selendang tu yang sampai ada duduk2 tu.

Then we off to KLCC to having our lunch there. Since Shida teringin nak makan spegetti kat fudkod KLCC tu so on that day kitorang sental itu as our lunch.

Alang-alang cite pasal birthday kawan-kawan aku ni, meh nak review sikit pasal besday Dalila. Untuk besday Dalila aku berbesar hati belanja makan di Chilli's sebab masa tu dapat duit terpijak ribu-ribu dari Yayasan Negei Sembilan. Kalau nak tau story klik sini. Mak jakun nok sebab itu first time mak makan kat Chilli's. Disebabkan tak penah cuba maka masa hang out dengan Shida dan Dalila tu kitorang makan kat Chilli's. 

Since masa tu besday Dal beberapa minggu yang lepas dari tarikh kami hang out tu so Shida decide untuk beli kek untuk celebs beday Dal. Tapi instead of beli kek kat luar kitorang decide untuk beli dessert kek untuk Dal. 

Taddaaaa. Yang ni untuk Dalila. Lepas makan sekenyang-kenyangnya then kitorang makan kek coklat yang sangat sedap ni. Siyes sedap gile and tolong la try kek ni kalau korang gi makan kat Chilli's.
Dal makan menu kat atas ni. Lamb ape ntah. Aku tak ingat tapi sedap. Dagingnye sangat lembut dan kentang yang gemok-gemok. Hehhe.

Aku makan ni. Fajita's Trio. Ada ayam, daging dan udang. Makan dengan roti pita yang mana dia panggil as fajita. Portion dia mmg banyak dan makan memang kenyang tersandar. Shida pon makan lebey kurang denga menu aku. 

Me with part of my besties. 


Jadi pendek kate dalam entri ni aku sebenarnya nak wish----------


HAPPY BIRTHDAY TO AMY

---kawan aku yang akan jadi bini orang tak lama lagiii----
sangat rindu dengan amy. rindukan saat sharing is caring dengan dia! 
Amy adiah ko aku rangkum kan sekali dengan adiah kawen ek. hehe~
.
.
.
pastu nak wish 
HAPPY BELATED BESDAY JUGAK PADA
SHIDA NUR!!

---kawan heart to heart aku---
dia adalah orang yang aku sangat senang untuk luahkan apa-apa jua yang aku rasa sebab dia memahami aku. saat aku terlengkup especially dalam hal cintan cintun ni dia adalah orang yang akan berada di samping aku dan setia untuk support dan nasihatkan aku. She is the shoulders that i lean on during my tough and rough time. Sayang ko!


dan juga 
aku nak wish

HAPPY BELATED BESDAY PADA
DALILA-----

Owh..ini adalah kawan susah senang aku juga. Teringat saat wat final project, dia adalah orang sangat-sangat banyak membantu aku saat aku hilang arah masa wat project. Dia adalah orang yang akan naikkan balik motivasi aku dan sentiasa percaya yang aku boleh buat sedangkan pada saat tu aku sendiri dah tak cayakan diri aku samada boleh ke tak untuk harung saat-saat sukar. Takde kate-kate untuk aku cipta untuk gambarkan how glad i am to have u as my fren.
.
.
.

Now I miss Fira my another besties. I hope everything going well as you wish. And if i am not mistaken today will be sort of important day to you. (correct me if i'm wrong). Dear Fira, please please please find me if you have anything to share coz I am still here to be your buddy that will always there for you and appreciate you as my beloved friend. Miss you Fira!!!!!!

And to CT and Ecah. Even though kite macam da jarang jugak texting calling or chatting but I do really miss both of you. Jauh di mata tak semestinya jauh di hati kan. And i know CT awak akan bace entry ini. I miss you so much and i miss all those moment saat kite share ape jugak cite yang kite nak cite. Huhuhu. Awak jage diri awak k. Dalam ramai-ramai awak adalah orang terlama yang saya rapat. Sejak dari diploma lagi kan kite tak penah tak sama kelas. Uh now i realize how much i miss you! Hope u ok dan jangan lupekan saya ek.
.
.
.
Thanks God coz sending me friends that I can rely on. 
Friends that will always be my side through fun and hard times.
I am so blessed to having them as part as my life. 
I love them all!




Ikhlas dari insan yang sangat-sangat menghargai insan lain yang bergelar sahabat;
--candid yang dirancang----taken by Shida--
---muka jerawat bebakul-bakul---cet!benci!



Ok till then. 
Bye! Thanks for drop by and reading this entry.

1 comment:

sitihasliza said...

i miss u toooo, cik husna!!!