Tuesday, July 27, 2010

Dear Dyla. From Husna~

.
Teristimewa buat Dyla Qistina~

Macam Q kate, terharu memang terharu bila membaca latest entri kamu. Betol kate Q, 'dalam celahan manusia yang mengeji, ada juga yang memuji'.

Dyla,
Bukan pangkat dan name yang menjadi ukuran untuk menabur bakti sesama manusia. Tanpa pangkat, mungkin seseorang tu boleh menabur bakti lebih lagi dr orang yang punya pangkat dan nama.

Masa akak menjadi MTM, banyak yang akak belajar. Kami bertungkus lumus bekerja namun tak banyak mata yang pandang dan hargai, kerana kami bekerja dan bersengkang mata bukannya 24jam di depan pandangan mata warga kolej.

Tapi akak tau awak tak begitu sbb awak suke join program kolej. Hehe...

Tapi tulah, adat manusia yang salah itulah yang ingin dicari. Bila dah dicari, dicanang sesuka hati. Kami bukan mintak dipuji, cukuplah sekadar menghargai.

Tapi hakikatnya kami tau, yang mengeji hanya segelintir, namun yang membantu bersama2, bertungkus lumus menjayakan program masih ramai di KC. Terima kasih kepada mereka yang membantu MTM tak kiralah MTM batch terdahulu atau batch sekarang ni.

Sebab itu bila awak memuji, tersenyum lebar hati ni tau. (hati leh senyum eh?)~

Tapi itu cerita setahun yang dulu. Banyak suka duka akak semasa bergelar MTM kolej. Kenal ragam manusia dan kenal apa itu birokrasi dan kerenahnya.

Dyla,
Jawatan idaman awak MTM Keceriaan dan Kebersihan Kolej kan. Hihi. Tapi kan dyla, mase akak dengan awak satu floor dulu, mmg tak silap akak pilih awak jadi AJK keceriaan floor. Floor jadi nice sgt n akak bet yang tag depan pintu bilik yg dyla wat utk setiap bilik kat ground dulu paling cantik antara 16 floor yang ada kat KC last year. Siyes tau.

Maybe sebelom ni akak tak berkesempatan nak ucap terima kasih sgt2 sebab byk tolong akak untuk hal2 kat floor dulu. Terima kasih dan akak akan hargai n kenang sampai bila2. Even awak warga, tapi awak byk support kolej and bantu mcm2 aktiviti kolej. Terima kasih sbb selalu jugak kejutkan akak bgn tido ujung2 sem lepas. Hujung2 sem lepas mmg horror cikit akak mase tuh.

Even awak tak jadi MTM, tp u still build urself as strong, confident and tough women. And lagi tough n strong dari akak. Dan akak tau kalau dyla diberi kesempatan utk jadi MTM, husna leh wat sebaik mungkin. Akak yakin. And i wanna to say this 'i am proud to know as my fren'. Hope dis frenship will last forever. Amin~

wif dyla~

::rindu plak ngan biro akademik::

.

4 comments:

Q said...

T_T tacing2 i tersentuh u~

Q nampak usna boleh pegi jauh



ape?



yela ona pun~

silent MONOLOGUE said...

haha...

perlu ker??

Puteri Dyla Qistina said...

T___T waaaaaa!!!! ini sudah bikin husna leleh gile2 nieh, punye terharu ngan kak ona punye entry sob sob (T^T)..

kak ona, thank you so much koz always support husna time dulu2, bagi galakan dan jaga husna time sakit T_T

Thank you so much, sebab buatkan susu kucing untuk kucing yang sakit yang husna curik2 aihong masuk bilik last2 sem T_T

Thank you so much, sebab percayakan husna pegang title ketua keceriaan kat floor >_< T_T

THank you so much, sebab akak selalu puji usna punye lukisan

SAYANGGGGGGGGGGGGGG KAK ONA SANGAT SANGAT SANGAT SANGAT~ WAAAAAAAA *nangis terharu tau!*

p/s: to senior wandy: kak ona is my fav. senior yang dikagumi dalam diam

to senior Q: she is one of the MTM yg mantain deans list dan kerja in satu mase. Hebat kan? :)

LOVE YOU. THANKS :)

silent MONOLOGUE said...

welcome untuk susu kucing tu..huhu..kebetulan, rezeki kucing tu dpt minum susu malam tu...tp last2 kimchu lari dr jagaan awak...huhu..ape la dia kan, syiok2 dpt mkn free g lari..hehe

husna,
blushing akak bile bace komen awak...
huhu...akak pon dah tangkap leleh...

akak pon SAYANNNGGGGGG awak sgt!!!
mase awak sakit akak mmg riso n nak sgt jage awak betol2..bia awak cepat sembuh..alhamdulillah, glad to see u makin hepi skng :)

n, wanna know something. u r my fav adik tau!!!