Thursday, June 24, 2010

klu anda nok pon tabley naik ladies coach~

6
Selasa lepas aku ke UPM, dgn tujuan nak amek result n pengesahan bergraduat utk lapor diri kat JPA. So klua umah around 9.45 pagi, naik LRT n tukar naik komuter bila sampai KL Sentral.

Mase tunggu komuter, aku baru realize ade sign board yg mention 'LADIES COACH AT ALL THE TIMES' tergantung kat siling stesen. So meaning middle coach hanya untuk perempuan je yg blh naik sepanjang masa. So klu ko nyah-nok-pondan, still tabley k.

Interesting kan~

Then aku terfikir sejak bila sistem ni digunakan. Maybe da lama tapi cume aku je baru kua dr bertapa dari gua di Gombak, so tau pon lambat dan jadi ala2 jakun.

Ladies Coach. Sangat convinient. Selesa untuk perempuan. Pada siapa yang biasa naik komuter, tau jelah macam mane komuter tu bila sesak. Honestly aku sebagai perempuan mmg rasa sikit nebes dan yang paling utama aku tak selesa bila naik komuter time tgh crowded.

First, sesak bukan dgn bangsa kite je, tapi da macam international train da. Nepal, Indon, Vietnam, Bangla. Muke2 selekeh beleh, yang bila kite tgk nampak mmg menakutkan. Yup jujur aku cakap bila tgk muke diorng mmg horror, bila pandang perempuan macam kite ni bogel. Tgk atas bawah. Bila pandang orang macam muke nak rompak orang tu. Anytime diorang blh kua pisau jerit2 n rompak. Mmg tu imaginasi aku bila nek komuter yg ade gerombolan mamat bkn malaysia ni.

Second, nek komuter nampak couple2 yang dok liuk lentok raba2 gesel2 dgn partner masing2 depan orang. WTH! Korang pikir ni bilik tido ke ape. Pi cari hotel la weh. N kebetulan mase aku naik LRT on my way back home, betol2 depan aku, 1 kapel, dok peluk2 seems org sekeliling ni invisible, raba2 awek dia, cakap dekat gila sikiittt lg jek nak bercium. Jijiks mata I oke. Rimas. And once again i told u 'cari hotel la wei klu sangap'!. I bet korang pon penah nampakkan pasangan macam ni. And ni pon bkn 1st time aku tgk wyg free, da banyak kali da. Nak menyumpah lam hati pon da tak larat da.

Third, bila tiba weekend, pastu nek plak komuter around tgh hari, kene plak time tu budak cuti sekolah. Perghh! Sesak jgn nak cakap. Takde skill cilok2 mase nak masok ke dalam komuter mmg takkan lepas. Berhimpit melekat2 bontot aku dan kamu. Mase tu da tak kira da laki ke pompuan. Cam biasa, gune beg cover boobs. Klu time sesak gila, tak payah pgg tiang da, da blh berdiri dgn stabil sbb badan2 orang sekeliling da tlg support kita. Haha. Kadang2 rasa cam sexual harrasment, tp pk2 balik da mmg sesak, ntah terpegang ke ape tak tau la. Menyumpah jela lam hati, kang nak jerit2 btau ade peraba blh bikin drama swasta plak.

Dats why aku mmg lemah je bila kene naik komuter. Dengan tak punctualnye. Berjam2 tunggu sampai berduyon2 orang tunggu. Mane tak sesak. Tapi, dgn wujud 'ladies coach' ni, mmg aku akan choose utk naik tu. Cume still ade lelaki2 yg tak alert or mmg buta hati still naik. Tapi abg2 guard komuter mmg kasi sound brader tu 'Lelaki kua ye, utk perempuan jek'. Time tu mmg aku suke tgk muke diorang kene sound. Malu la tuh. Haha. Mane yang naik dgn awek, dgn awek2 la kene klua dr middle coach tu sbb tamao berpisah dgn bf kan. Kate seidop semati.

At least ade 1 reason la kan yg oke untuk aku nek komuter. Bestkan jadi pompuan, rasa dihargai sbb ade kemudahan macam ni. Jadi lelaki2, ade hajat ke nak tukar jantina. Best wooo jadi kitorng~
menyelesaikan sgl urusan lapor diri dgn shida shanley. upm- putrajaya- alamanda.

supir kami adik shida. shida fetch aku kat komuter.

saya meliuk lentok dgn shida jek. dlm komuter saya behave oke.

bestnye klu kua ramai2 dgn my 'dal-ecah-amy-fira-ct' jugak.


oke
babai
nanti update lagi


wish me luck for my interview k~

4 comments:

Noor Shafira Noor Rashid said...

ona interbiu kat ne? kite dah dpt keje...awl bln 8 start keje...lambat kan..hehehehe...komuter tu dlm sebulan dah ona...kite slalu je dtg kl naik..heheh

Anonymous said...

kpd lelaki : sile jeles ngan ktorg k..huahua~~

silent MONOLOGUE said...

fira: kat sime darby wak..semalam..
wah..awak da nak keje.keje katner tu?tahniah fira~

sue: klu jeles blh lah tukar jantina....huhuhuhuuh

Noor Shafira Noor Rashid said...

sy kat uem wak...tp sbb die bln 8 baru start...so saya masih lagi memcari tempat yg lain...hehehe...mane tau ade peluang lain lak...
tamak sungguh kan...huhuhu